Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Ruim 130.000 handtekeningen tegen verbreding A27

27-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
898 keer bekeken
  •  
asfalt

© ANP

De petitie tegen de verbreding van de A27 is meer dan 130.000 keer getekend. 1 juni zal de Kerngroep Ring Utrecht de petitie aanbieden aan Tweede Kamerleden.
In de Zembla-uitzending ‘De strijd over asfalt’ blijkt dat de gemeente en de provincie Utrecht de wegverbreding van de A27 helemaal niet zien zitten. Maar door de crisis- en herstelwet kunnen zij niet in beroep bij de Raad van State. “Wij willen zorgen voor meer groen, meer bomen, en gezonde lucht in Utrecht, maar als het op dit soort fundamentele dingen aankomt worden we gewoon overruled door het rijk,” zegt Thijs Weistra, gemeenteraadslid voor GroenLinks Utrecht tegen Zembla.
De verbreding van de A27/A12 van 10 naar 14 rijstroken is volgens omwonenden en deskundigen een achterhaald plan van twaalf jaar geleden dat minstens 1.500 miljoen euro gaat kosten. De verbreding gaat ten koste van een deel van een 200 jaar oud bos in het natuurgebied Amelisweerd.

Kijk de uitzending 'De strijd over asfalt':
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.