Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Opnieuw aardbeving in Groningen

07-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nog-steeds-geen-vergoeding-voor-groningers
620 mensen hebben na de aardbeving bij Zandeweer bij de NAM gemeld dat ze schade hebben aan hun woning. Dat meldde de NAM vrijdag. De NAM zegt dat het vooral gaat om scheuren in muren en beschadigingen aan pleisterwerk.

Bij Zandeweer in de provincie Groningen heeft zich afgelopen dinsdag om 2.12 uur een aardbeving voorgedaan. De beving had een sterkte van 2,9 op de schaal van Richter.  Het is de op een na zwaarste beving dit jaar in het Groningse gaswinningsgebied. Alleen de beving van 13 februari bij Leermens, met een kracht van 3,0, was zwaarder.

Het epicentrum lag ten noordoosten van Middelstum bij Zandeweer. Middelstum ligt in de gemeente Loppersum. Die gemeente staat bekend als het epicentrum van het aardbevingsgebied in Groningen. De gas productie is na eerdere aardbevingen teruggebracht van 17 miljard kuub naar 3 miljard. Burgemeester van Loppersum Rodenboog had gehoopt dat het verminderen van de gaswinning had geleid tot minder bevingen. ' Het was de afgelopen paar maanden vrij rustig. Maar nu blijkt dat er toch na-ijleffecten zijn, zoals al was voorspeld. ' zei hij tegen de NOS.
De beving  had een kracht van 2,9 op de schaal van Richter en was ook in de stad Groningen voelbaar. In Groningen zijn alleen al dit jaar vier aardbevingen geweest met een kracht die zwaarder was dan 2,5 op de schaal van Richter.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.