Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Ontslagvergoeding toch ter discussie

02-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nederland-fraudeland
Het ontslagrecht dreigt ook in de nieuwe coalitie een bron van onenigheid te worden. Premier Rutte bezwoer vorige week dat zijn kabinet het ontslagrecht ongemoeit laat omdat de PVV geen verandering wenst. Maar in de lijst met wetsvoorstellen die het kabinet terugtrekt, komt het voorstel om de ontslagvergoeding af te toppen op 75.000 euro niet voor. Dit door het vorige kabinet ingediende wetsvoorstel ligt dus nog steeds, welbewust, bij de kamer, schrijft Karin Zandbergen in Trouw.

De PVV en de VVD willen nog niet reageren, maar CDA-kamerlid Eddy van Hijum is verrast dat het wetsvoorstel niet is teruggetrokken door het kabinet. Zijn partij is niet op voorhand tegen aftopping naar 75.000 euro maar zou graag nog veranderingen zien in het wetsvoorstel.

Opmerkelijk genoeg staat er in het regeringsakkoord wel iets over het ontslagrecht. Namelijk dat werknemers in de collectieve sector niet meer mee mogen krijgen dan 75.000 euro. Over de private sector waar het wetsvoorstel ook over gaat staat niets.

ZEMBLA meldt dat sommige bestuurders in de collectieve sector na ontslag naar huis gestuurd worden met 400.000 euro aan ontslagpremie. In sommige gevallen volgt er dan ook een wachtgeldregeling van rond de 100.000 per jaar. Bekijk ' De balkenendenorm top 2000 ' van Jos van Dongen en Marieke van Santen.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.