Zembla

Online hufters

28-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
11694 keer bekeken
  •  

"Geef ´m een nekschot, die vieze flikker", of: "Ophangen dat hypocriete kutwijf". Sociale media staan vol met vrouwenhaat, Jodenhaat en homohaat. Onlangs zei Sigrid Kaag de politiek te verlaten onder andere vanwege aanhoudende intimidatie en dreigementen op sociale media.

Politici, journalisten en wetenschappers zijn vaak slachtoffer en de daders blijven meestal anoniem. De Europese Commissie wil platforms zoals Facebook en Twitter nu dwingen om de online haat aan te pakken. Zembla onderzoekt of het wangedrag nog te stoppen is en wie er eigenlijk achter de vaak anonieme accounts zitten.

Online hufters 

31 augustus om 20:30 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Regie & samenstelling: Vincent Verweij
Research: Frans Glissenaar
Eindredactie: Manon Blaas

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Wijdeveld
Wijdeveld28 aug. 2023 - 12:27

Hufters Een account is nooit anoniem en is met de huidige middelen altijd te achterhalen. Het is alleen de onwil om het te doen. Door de 'ik' samenleving en het 'ik' denken, gestimuleerd door het nieuwe liberalisme heeft dit soort aktiviteiten zich steeds verder kunnen ontwikkelen. en niet te vergeten de A-sociale media gevoed door een liberaal en op geld belust denken van uit Amerika. Je zou kunnen zeggen dat we als Nederlanders steeds A- socialer zijn geworden. Als ik het maar heb en of krijg en wat een ander hier van vindt.................. vul maar in. Respect: wat is dat? We moeten goed zo doorgaan, dan gaan we met zijn allen vanzelf de vernieling in.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.