Sfeerfoto van Zembla
Zembla

Zembla

Iedere donderdag om 21.10 uur opnpo2

Hét onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA.

VOLG ONS

Zembla

OM: nieuw letselonderzoek in zaak Sharleyne

20 dec 2018
  •  
leestijd 2 minuten
Sharleyne
Het Openbaar Ministerie (OM) wil een nieuw letselonderzoek naar de toedracht van de dood van Sharleyne. Dat heeft het OM bevestigd naar aanleiding van een bericht van het Dagblad van het Noorden.
Sharleyne
Tiende verdieping
Het achtjarige meisje werd in 2015 dood gevonden naast een flat in Hoogeveen. Tegen haar moeder was tien jaar cel geëist voor doodslag op haar dochter. Ze werd in juli vrijgesproken door de rechtbank in Assen, omdat de rechters vonden dat niet wettig bewezen was dat de moeder het meisje over de balustrade van de tiende verdieping had gegooid van het flatgebouw. Het OM ging daartegen in hoger beroep , omdat het vindt dat er wel degelijk wettig en overtuigend bewijs is.
Luister onze vierdelige podcast over de rechtszaak in juli 2018
Opnieuw bekijken
Het OM wil een vierde deskundige de verwondingen van het meisje laten beoordelen en wil een getuigenverklaring van een buur opnieuw laten bekijken.
Tijdens de eerste regiezitting in het hoger beroep, vrijdag bij het gerechtshof in Leeuwarden, zal het OM een toelichting geven.
Bekend bij hulpverlening
In 2016 besteedde ZEMBLA een uitzending aan de zaak Sharleyne . Tot op de dag van vandaag is nog steeds niet duidelijk of het kind van de flat is gevallen, gesprongen of geduwd. De burgemeester maakte toentertijd meteen bekend dat het gezin al jaren bekend is bij de (jeugd)hulpverlening.
Bekijk de eerste beelden uit de uitzending:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's