Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'OM geeft Trumps vriend Pecker immuniteit'

24-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
TRUMP ANP
hacken dummies extra
hacken dummies extra
David Pecker, de baas van het mediabedrijf AMI dat onder meer het roddelblad National Enquirer uitgeeft, zal niet vervolgd worden voor zijn rol in het betalen van zwijggeld aan twee sekssymbolen die een relatie zouden hebben gehad met Donald Trump. Het Openbaar Ministerie heeft hem volgens The Wall Street Journal en Vanity Fair onschendbaar verklaard omdat hij informatie heeft doorgespeeld aan het OM.
hacken dummies extra
Pecker leverde gegevens over Michael Cohen die namens Trump zwijggeld had betaald aan pornoster Stormy Daniels en Playboymodel Karen McDougal. Cohen, de voormalig advocaat van Trump, sloot deze week een deal met justitie en bekende zich onder meer schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de wet op de campagnefinanciering. Hij gaf toe in de aanloop naar de verkiezingsstrijd van 2016 Daniels 130.000 dollar te hebben betaald en McDougal anderhalve ton.
Pecker weet veel over Trump
Pecker, al jaren bevriend met Trump, legde ook een verklaring af over deze zaak na in april te zijn gedagvaard. Dat hij nu immuniteit geniet is zorgelijk voor Trump omdat hij over de president misschien wel meer weet dan wie dan ook.
Trump heeft gewaarschuwd dat als er een impeachment-procedure wordt gestart en hij wordt afgezet, dit zal zorgen voor een negatieve koersreactie. Dat zei hij tegen Fox News. Daaraan voegde hij toe dat hij niet verwacht dat het zover zal komen.
De Amerikaanse president gebruikte zijn Twitter profiel de laatste dagen veelvuldig om de woede van zich af te schrijven en te roepen dat hij onschuldig is en dat er sprake is van een heksenjacht. 
NO COLLUSION - RIGGED WITCH HUNT!
Naast dat Trump onder vuur ligt vanwege het zwijggeld waar Cohen over heeft verklaard wordt ook nog altijd onderzocht of Rusland of Russen zich actief met de verkiezingscampagne van Trump hebben bemoeid. De president zei al vaker dat er sprake is van een heksenjacht. Cohen heeft volgens Trump dingen verzonnen om een deal met de aanklagers te regelen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.