Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Moeder alsnog opgepakt voor overlijden achtjarige Sharleyne

17-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Sharleyne
 De moeder van de achtjarige Sharleyne uit Hoogeveen is alsnog opgepakt voor de dood van haar dochter.  Justitie verdenkt de 37-jarige vrouw van moord dan wel doodslag.
Sharleyne
Het achtjarige meisje  Sharleyne viel op 8 juni in 2015 onder verdachte omstandigheden van de flat waar ze bij haar moeder woonde.  ZEMBLA maakte daar de uitzending ' De zaak Sharleyne ' over. Aanvankelijk werd gedacht dat het om een noodlottig ongeval ging, maar de vader van het meisje geloofde dat niet en begon een zogeheten artikel-12 procedure. Op basis van nieuwe aanwijzingen, zoals een nieuw forensisch rapport, is de moeder maandag alsnog aangehouden.
Vader Victor vecht
Sharleyne werd midden in de nacht door een buurman levenloos onderaan de flat in Hoogeveen gevonden. Vader Victor is ervan overtuigd dat de moeder verantwoordelijk is voor de dood van het meisje en vecht sindsdien voor vervolging van de vrouw. "Ik ben vastberaden. Als je weet dat je gelijk hebt en je weet hoe sterk je zaak is en dat je het niet gaat verliezen, houd je dit vol", zei hij eerder in een interview met ZEMBLA.
Uiteindelijk komt de waarheid boven tafel
Lees het interview met vader Victor: 'Uiteindelijk komt de waarheid boven tafel'
Maar de moeder is maar een deel van het verhaal. Hulpverleningsinstanties faalden aan alle kanten in de zaak. Victor en zijn vriendin deden verschillende meldingen  en er waren talloze signalen dat Sharleyne gevaar liep bij haar moeder en dat ze in een voor een kind onveilige omgeving opgroeide. Sharleyne werd alleen in smerige onveilige ruimtes achtergelaten, er was huiselijk geweld, alcoholmisbruik en drugs in haar nabijheid en verwaarlozing. Bovendien was de moeder van Sharleyne volgens Victor suïcidaal. De betrokken instanties hadden allen meldingsplicht, maar deden niets. 
Belofte aan Sharleyne
Victor Remouchamps en zijn advocaat willen de medewerkers van de betrokken instanties, zoals het AMK, de school en Jeugdzorg, onder ede horen. "Ik heb Sharleyne een belofte gedaan en dat is dat ik alles zal doen om diegenen te pakken die haar dit hebben aangedaan en daar horen die instanties volkomen bij. Zij gaven de stok en mijn ex maakte het af", aldus vader Victor.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.