Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Kremlin bevestigt ontmoeting tussen Sepp Blatter en Vladimir Poetin

20-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Blatter Putin ANP
Sepp Blatter heeft inderdaad een ontmoeting met president Vladimir Poetin gehad in Rusland. De Zwitserse oud-voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, die een schorsing van zes jaar uitzit, sprak woensdagavond met de Russische leider in Moskou. Het Kremlin bevestigde donderdag de ontmoeting, maar gaf geen details prijs. Het ging volgens de regering om een persoonlijke aangelegenheid.
Het bezoek van Blatter aan het WK voetbal wekt alom beroering vanwege het feit dat de FIFA hem heeft geschorst voor alle zogeheten voetbalgerelateerde zaken. De mondiale bond gaf aan dat het bezoeken van voetbalwedstrijden hem in principe is toegestaan.
Corruptie rond WK 2018
De Britten hadden alles op alles gezet om het WK 2018 naar Engeland te halen. Het werd Rusland. Later kwamen vermoedens van corruptie rond meerdere WK’s naar buiten. ZEMBLA zond vlak voor het WK de documentaire 'Wereldkampioenschappen spionage' uit. Belangrijke insiders doen een boekje open over de nietsontziende strijd om het WK 2018, die alle trekken heeft van een spionageroman met geopolitieke dimensies. De hoofden van de bidding teams uit Engeland en Rusland, een duistere consultant die FIFA van binnenuit kent, én voormalig FIFA-voorzitter Blatter geven zeldzaam openhartige interviews. Blatter vertelt onder meer dat hij er een groot voorstander was om het toernooi in Rusland te houden:
Wereldkampioenschappen spionage
Kijk de uitzending: 'Wereldkampioenschappen spionage'
Blatter was al toeschouwer bij het duel tussen Portugal en Marokko en is van plan de wedstrijd tussen Brazilië en Costa Rica te bezoeken. Hij vertelde woensdag aan journalisten dat hij is uitgenodigd door de WK-organisatie en met Poetin sprak over het WK. "Ik heb hem ontmoet in zijn appartement in het Kremlin. Dat was niet voor het eerst", aldus de voor corruptie veroordeelde oud FIFA-baas.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.