Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Wereldkampioenschappen spionage

11-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
172 keer bekeken
  •  
WK 2 ANP
WK Blatter ANP
“And the winner is… Russia.” Als FIFA-voorzitter Sepp Blatter bekend maakt dat het WK voetbal in 2018 naar Rusland gaat, is dat een klap in het gezicht van Engeland. De Britten hebben alles op alles gezet en de Engelse premier en kroonprins William zijn zelfs hoogstpersoonlijk naar de stemming toegekomen in 2010. Later worden vermoedens van corruptie rond meerdere WK’s onderwerp van jarenlang strafrechtelijk onderzoek, dat nog loopt. Wat gebeurde er achter de schermen in de strijd om de World Cup 2018?
Op de vooravond van de start van het WK in Rusland, zendt ZEMBLA INTERNATIONAAL een bijzondere reconstructie uit van Deense journalisten. Belangrijke insiders doen een boekje open over de nietsontziende strijd om het WK 2018, die alle trekken heeft van een spionageroman met geopolitieke dimensies. De hoofden van de bidding teams uit Engeland en Rusland, een duistere consultant die FIFA van binnenuit kent, én voormalig FIFA-voorzitter Blatter geven zeldzaam openhartige interviews.

In ZEMBLA INTERNATIONAAL een reconstructie van de strijd tussen Londen en Moskou om het WK voetbal 2018.
ZEMBLA INTERNATIONAAL - Wereldkampioenschappen spionage - woensdag 13 juni –
21.15 u. bij BNNVARA op NPO 2
Herhaling donderdag 14 juni - 10.10 u
Lees het transcript van de uitzending.

Volg ZEMBLA op LinkedIn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.