Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

GL Groningen wil aanpassing gasbesluit

30-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kamer-langer-investeren-in-groningen
De Statenfractie van GroenLinks in Groningen wil dat minister Kamp van Economische Zaken naar aanleiding van de forse aardbeving van dinsdagmiddag het gaswinningsbeleid verandert. Dat meldt de partij in een persverklaring.

Minister Kamp besloot begin dit jaar een deel van de gaswinning te verminderen of stil te leggen om deze op andere locaties op te voeren. Zo kon de productie volgens Kamp gelijk blijven en nam het risico op aardbevingen af, aldus de minister.

Volgens de Groningse fractie van GroenLinks bewijst de beving van dinsdagmiddag dat het nieuwe beleid er enkel voor zorgt dat de aardbevingsproblematiek verschuift. ,,Hoeveel bewijs heeft Minister Kamp of de NAM nog nodig?", zegt de partij in de verklaring. ,,GroenLinks ziet graag dat de minister deze aardbeving meeneemt in zijn overwegingen en nu tot een echt wijs besluit komt.’’

Volgens de partij nam sinds januari het aantal bevingen in en rond Hoogezand, Harkstede en Froombosch al toe, maar dat leidde vooralsnog niet tot aanpassingen in het gasbesluit, dat binnenkort definitief zou worden vastgesteld. (anp)
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.