Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Europese branchevereniging voor kunstgrasproducenten noemt bedrijven in ZEMBLA-uitzending 'onethisch'

17-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kunstgrasberg 7
De Europese brancheorganisatie voor kunstgrasproducenten en -leveranciers, ESTO, heeft met afgrijzen gekeken naar de uitzending van ZEMBLA ‘De kunstgrasberg’. De praktijken van recyclebedrijven Vink en TUF noemt ze ‘onethisch en moreel onacceptabel’.
De bedrijven hebben ‘misbruik gemaakt van de laconieke houding’ van de lokale en provinciale overheid. ESTO keurt het ook af dat de Nederlandse autoriteiten de overtredingen van Vink en TUF hebben toegestaan.
'Geen excuus
De Europese organisatie benadrukt dat wereldwijd verschillende bedrijven kunstgrasvelden op een duurzame manier recyclen. Dat Nederland, waar de meeste kunstgrasvelden liggen per hoofd van de bevolking, er niet in slaagt de velden verantwoord te laten recyclen, is volgens ESTO daarom ‘geen excuus’.
Recyclingbedrijven kunstgras overtreden structureel milieuregels
Er zijn twee manieren om de problemen bij de recycling van kunstgrasvelden te voorkomen, aldus ESTO.  Bij de aanleg van een veld ook geld vrijmaken voor de vervanging ervan èn bedrijven die een nieuw kunstgrasveld aanleggen, verantwoordelijk maken voor de recycling.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.