Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Europarlementariërs de toegang tot de Gazastrook geweigerd

10-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GAZA_kapotgeschoten_ankeiler
De Israëlische autoriteiten hebben gisteren een groep Europarlementariërs de toegang tot de Gazastrook geweigerd, meldt het Europees Parlement vandaag. Waarom de delegatie het gebied niet in mag, is niet duidelijk.
De Europarlementariërs zouden een bezoek brengen aan het gebied om te kijken hoe het er nu voor staat, na de Gaza-oorlog in de zomer van 2014. Ze zouden onder meer de wederopbouw evalueren die door de Europese Unie is gefinancierd. Bij het conflict in Gaza vielen ruim 2200 doden, voornamelijk Palestijnen.
Sinds 2011 hebben afgevaardigden van het Europees Parlement geen toegang tot Gaza. Volgens de Ierse voorzitter van de delegatie Martina Anderson roept dat de vraag op wat de Israëlische regering te verbergen heeft. "De systematische weigering van de toegang tot de Gazastrook door Israël is onaanvaardbaar. We zullen niet opgeven voor de mensen in Gaza."

(Bron NOS)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.