Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Directie Vink getuigt vandaag over vervuilde grond in woonwijken Barneveld

10-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
555 keer bekeken
  •  
vink 05
De burgemeester van Barneveld, de voormalig gedeputeerde en de directeur van Vink Holding moeten vandaag (maandag) getuigen over de kwestie vervuild zand van Vink in de woonwijken in Barneveld.

Zembla bracht in 2018 naar buiten dat Vink vervuilde grond illegaal heeft gebruikt voor de bouw van twee nieuwe woonwijken in Barneveld. Eerder dat jaar stopte Vink al met het innemen en recyclen van kunstgrasmatten, nadat uit de uitzending ‘De kunstgrasberg’ bleek dat het bedrijf al meer dan een jaar in overtreding was met de opslag van de matten.
Onder ede
De rechtbank in Gelderland heeft in september besloten na het verzoek van de bewoners in Barneveld - verenigd in de Stichting Bewonersbelangen Onderzoek Bouwgrond - dat de verantwoordelijken onder ede verhoord zullen worden. Het gaat om voormalig gedeputeerde Conny Bieze, Rob Vink (directeur van Vink) en Renzo Druijff (werknemer van het bedrijf Vink), de burgemeester van Barneveld Asje van Dijk en wethouder grondzaken Aart de Kruif.

De stichting wil kijken of de gemeente, provincie en Vink aansprakelijk kunnen worden gesteld voor imagoschade en eventuele waardedaling van huizen.

Zembla is de hele dag bij het getuigenverhoor aanwezig. Later meer.
Bekijk hier de uitzending 'Nieuwbouwwijk als stortplaats':
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.