Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Derde deskundige moet doodsoorzaak Sharleyne onderzoeken

09-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
sharleyne vader
De rechtbank in Assen wijst een derde deskundige aan die de doodsoorzaak van de achtjarige Sharleyne moet onderzoeken. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 38-jarige moeder Hélène J. ervan dat zij het kind over de balustrade van de flat gooide.
Twee deskundigen oordeelden over de vraag: was Sharleyne al dood toen zij viel? Een patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht als enige het stoffelijk overschot. Zij concludeerde dat het letsel in de hals en bloedingen in de ogen van het kind mogelijk zijn veroorzaakt door de val en dus niet al vooraf.
Tweede deskundige
Het OM schakelde vervolgens een tweede deskundige uit België in. Die beweerde dat het kind was gewurgd voordat zij viel. De rechtbank wil voorkomen dat er een impasse ontstaat en wijst daarom een derde deskundige aan.
Bekijk de uitzending: 'De zaak Sharleyne' (tekst gaat verder onder video)
Sharleyne werd in 2015 midden in de nacht door een buurman levenloos aangetroffen, onderaan de flat in Hoogeveen waar ze met haar moeder op de tiende verdieping woonde. ZEMBLA besteedde in 2016 aandacht aan de zaak. 
Groot in het nieuws
De zaak kwam groot in het nieuws nadat het OM hem in 2015 seponeerde. Sharleynes vader Victor Remouchamps wilde zich niet neerleggen bij die beslissing en stapte naar het gerechtshof. Dat bepaalde vorig jaar dat justitie de zaak moest heropenen. Het OM heeft erkend dat het eerste onderzoek niet volledig is geweest.
Uiteindelijk komt de waarheid boven tafel: het zware gevecht van de vader van Sharleyne
De zaak wordt in juni inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Assen. De rechtbank trekt drie dagen uit voor de zaak. 
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.