Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

De verzuimpolitie bij 'De kunst van het maken'

12-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verzuimpolitie-iii
In ‘De Kunst van het Maken’, het programma over media en journalistiek, ontvangt Claudia de Breij deze week Manon Blaas en Ton van der Ham.

Manon Blaas is researcher en eindredacteur bij ‘ZEMBLA’, het onderzoeksjournalistieke programma van de VARA. Ton van der Ham is verslaggever bij ‘ZEMBLA’. Vorig jaar baarde ZEMBLA opzien met een tweetal uitzendingen waarin bleek dat medische gegevens van duizenden Nederlanders op straat liggen door het optreden van commerciële verzuimbureaus.

Manon Blaas en Ton van der Ham legden hun onderzoek vast in het boek De Verzuimpolitie, waarmee zij tegelijkertijd een fascinerende inkijk bieden in de soms omstreden werkwijze van ‘ZEMBLA’.

Een gesprek over de spanning van onthullingen, over journalistieke dilemma’s en morele afwegingen. En over het opnieuw onthullende derde deel van De Verzuimpolitie, dat ‘ZEMBLA’ volgende week gaat uitzenden.

‘De Kunst van het Maken’, Vrijdag 13 september bij om 21.25 bij de VARA op Nederland 2
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.