Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Aydin C. wil stilte doorbreken in beroepszaak

01-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Robert Malewicz ANP

Webcamafperser Aydin C. wil tijdens het hoger beroep van zijn proces zijn stilzwijgen doorbreken. Dit heeft zijn advocaat Robert Malewicz vrijdag voor het gerechtshof gezegd tijdens een inleidende zitting in de rechtbank op Schiphol.

Robert Malewicz ANP
De 39-jarige Tilburger, die bij de rechtbank zijn kaken het gehele proces stijf op elkaar hield, was vrijdag zelf afwezig. Hij kreeg in maart bijna elf jaar cel aan zijn broek wegens de digitale stalking en afpersing van 34 minderjarige meisjes in Nederland, Noorwegen, Engeland, de Verenigde Staten en Canada en van een homoseksuele man in Nederland. Ook werd hij bestraft voor het maken en verspreiden van kinderporno, computervredebreuk, oplichting en bezit van harddrugs.
Boek
Deze week werd er op internet een meer dan 600 pagina's tellend boek gepubliceerd dat C. in de gevangenis schreef. Onder de titel 'Ik spreek' beschrijft hij uitvoerig zijn onschuld en uit hij felle kritiek op politie, justitie, rechters en de media.
Een van zijn vermeende slachtoffers was de Canadese  Amanda Todd, die in 2012 op vijftienjarige leeftijd een einde aan haar leven maakte. Voor die afpersingszaak is C. niet in Nederland vervolgd omdat Canada hem zelf wil berechten. Canada heeft om uitlevering gevraagd en dat verzoek is gehonoreerd. Voordat C. ook echt wordt uitgeleverd, zal eerst de beroepszaak in Nederland afgerond moeten zijn. 
Kijk de uitzending terug: ' De dood van Amanda Todd '
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.