Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Akkoord Tempo-Team en FNV over sorteerders PostNL

11-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
PostNL sorteren brieven ANP
Ruim drieduizend uitzendkrachten van Tempo-Team krijgen na jarenlange strijd hetzelfde loon als hun collega’s in vaste dienst. Dat is het resultaat van een akkoord tussen Tempo-Team en vakbond FNV. De uitzendkrachten waren via contracting in dienst bij drie bedrijven.
Het gaat over pakketsorteerders die werken bij PostNL en productiemedewerkers bij Niemeyer en Libbey. De FNV is blij dat deze vier bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en stoppen met contracting. "We kunnen na 5 jaar werken aan deze zaak, terugkijken op een mooi resultaat", zegt FNV-bestuurder Masja Zwart.
Contracting
Op het zogeheten ‘contracting’ is al langer kritiek. Bedrijven zouden miljoenen besparen door cao-werknemers te ontslaan om vervolgens via de contractor, vaak een dochter van een uitzendbureau, toch weer mensen in te huren. Bij deze vorm is het bedrijf veel minder geld kwijt aan loonkosten.

Voor de rechter
In februari dit jaar kondigde Tempo-Team aan te gaan stoppen met contracting maar weigerde afspraken te maken. De FNV daagde het uitzendbureau en PostNL daarom in mei 2019 voor de rechter. De arbeidskrachten hadden recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als de vaste krachten bij PostNL. Het pakket- en postbedrijf moest de groep nabetalen.

De FNV is tevreden met de nu bereikte schikking. Met Tempo-Team is afgesproken om niets over de inhoud van de schikking bekend te maken.
Tempo-Team Outsourcing benadrukt in een reactie ‘altijd conform wet- en regelgeving en als goed werkgever’ te hebben gehandeld.

ZEMBLA maakte de uitzending 'De kilosjouwers van PostNL' over de pakketsorteerders:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.