Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Aantal incasso's fors toegenomen

12-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
de-incasso-industrie
Het aantal incasso's is in 2014 met ruim 16 procent fors gestegen. Het ging om 4,2 miljoen zaken met een waarde van bijna 7 miljard euro. Een recordaantal, meldt de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen NVI donderdag. In 2013 ging het nog om 3,6 miljoen incassozaken met 6,2 miljard aan openstaande vorderingen.
Vooral in het laatste halfjaar van 2014 nam het aantal openstaande vorderingen toe, zowel bij ondernemingen als consumenten, aldus de NVI. De toename is vooral te wijten aan de economische crisis van de afgelopen jaren. Steeds meer bedrijven en consumenten kunnen rekeningen niet meer betalen en krijgen of een deurwaarder of een incassobureau aan de deur.
Bij de NVI zijn dertig van de ongeveer vierhonderd incassobureaus aangesloten. Vorig jaar trok de ChristenUnie aan de bel over de praktijken van malafide bureaus. Ze zouden te veel geld vragen en mensen intimideren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.