Minderjarig, veroordeeld voor een strafbaar feit, maar uiteindelijk toch weer klaargestoomd worden voor een tweede kans in de maatschappij. De 8-delige serie Wij Zitten Vast laat zien waar je als jongere, na het plegen van een ernstig delict, terecht komt.

Wij zitten vast

07-11-2014
De 18-jarige Joey zit voor de tweede keer in deze inrichting maar woont al sinds zijn vierde niet meer thuis. Hij heeft al die jaren in verschillende jeugdzorg instellingen gewoond. Deze keer zit Joey een straf van 1,5 jaar uit voor bedreiging met een wapen. Sophie ontmoet Joey 2 maanden voor hij vrijkomt. In de laatste twee maanden bereidt hij zich voor op het leven buiten de instelling. Er is een huis geregeld en vrijwilligerswerk waar hij gelijk kan beginnen als hij vrij komt. Ondanks alle voorbereidingen zijn de begeleiders van Joey, met name door zijn geschiedenis en achtergrond, bezorgd over zijn toekomst buiten. Deze zorgen nemen alleen maar toe als hij niet terugkomt op zijn eerste onbegeleide verlof.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.