WAUW! is een project van de vereniging BNNVARA in samenwerking met Lucia Marthas waarbij AZC-kinderen door middel van dansen, zingen en creativiteit een extra steuntje in de rug krijgen om zo hun talenten te ontdekken.

Wat is WAUW!

Veel kinderen vinden het te gek om te zingen, te dansen en op te treden. Helaas is het lang niet altijd ook vanzelfsprekend voor een kind dat het graag wil. Kinderen die met hun ouders gevlucht zijn, hebben vaak andere dingen aan hun hoofd. Terwijl het juist voor ook hen belangrijk is om zich creatief te ontwikkelen, te bewegen en hun eigen talenten te ontdekken. WAUW! zorgt ervoor dat vluchtelingenkinderen, spelenderwijs, de kans krijgen om mee te doen aan een bijzonder educatief programma.P1090582_0001_Laag 8

Het project is bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die, om uiteenlopende redenen, niet in de gelegenheid zijn zich te kunnen ontwikkelen binnen de zogenaamde Performing Arts. Zingenderwijs wordt niet alleen de taalontwikkeling gestimuleerd, zang en dans bieden ook vrolijkheid én ze verbinden. Het zijn immers bij uitstek talen die iedereen begrijpt.


Bij het WAUW!-project draait alles om creativiteit, samenwerken, doorzetten en vooral plezier maken. Dansen en zingen staan centraal. Als afsluiting treden de kinderen op voor hun vriendjes, vriendinnetjes, familie en leerkrachten.


"Dit project is opgezet door Desiree Derrez. Zij was jarenlang de eindredacteur van Kinderen voor Kinderen en gaat in maart 2020 met pensioen. Een deel van de opbrengst van Kinderen voor Kinderen LP’s/CD’s kwam ten goede aan de Stichting VARA Speelgoed Aktie. Dit was een project waarmee speelgoed gekocht werd voor kinderen in ziekenhuizen en in de derde wereld maar ook goede doelen die zich voor het belang van het kind inzetten kregen een bijdrage. Toen de Stichting werd opgeheven en gezocht werd naar een goede besteding van het resterende geld heeft Desiree WAUW! ontwikkeld als afscheidscadeautje aan BNNVARA. Door haar achtergrond weet zij als geen ander dat dansen en zingen van onschatbare waarde is in de persoonlijke ontwikkeling en met name het zelfvertrouwen van kinderen. De vereniging en de Ledenraad van BNNVARA is enorm trots op dit project, de deelnemende instellingen en natuurlijk alle enthousiaste kinderen die hieraan mee doen en hebben gedaan." 


Het WAUW! team is inmiddels bij AZC’s langs geweest in Rijswijk, Leersum, Heerhugowaard, Oisterwijk, Assen, St. Annaparochie, Dronten en Weert.

Wauw-presentatie_0004_Bewerkt-8