Vrouw op Mars

Webserie

De  webserie van Vrouw op Mars  gaat verder waar de televisieserie eindigt. Wie strijden anno nu voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen? In een serie videoportretten vertellen onder meer Margo Reuten, Clarice Gargard en Sahil Amar Aïssa over hun werk, hun leven, en de manier waarop zij zich inzetten voor het feminisme.

DJ Isis

DJ Isis zit al 27 jaar in het vak, maar denkt er niet over na om op te houden. Ook het moederschap houdt haar niet tegen, in tegenstelling tot andere vrouwelijke dj's.

Sahil Amar Aïssa

Sahil schreef voor het NTR programma Nieuwe Maan een column over de positie van Marokkaanse meisjes en vrouwen in Nederland. En kreeg daarna bakken kritiek over zich heen. Maar hij wijkt niet van zijn standpunt.

Devika Partiman

Devika Partiman richtte de stichting Stem op een Vrouw op. Haar doel: meer vrouwen in de politiek, van gemeenteraden en waterschappen tot aan de Europese Unie.

Dinah Bons

Dinah Bons zet zich in voor de rechten van transvrouwen en sekswerkers in Nederland en daarbuiten. Ze heeft als transvrouw een unieke kijk op vrouwenemancipatie in Nederland en hoe de gegenderde samenleving in elkaar steekt.

Margo Reuten

Margo Reuten is momenteel de enige vrouw in Nederland met een Michelinster. Vroeger waren dat er misschien meer, maar nooit zoveel als de mannen. Hoe komt dat?

Clarice Gargard

Clarice is een allround mediamaker en noem zichzelf intersectioneel feminist, wat inhoudt dat ze kijkt naar álle vrouwen, ongeacht klasse, huidskleur en ras.