Sfeerfoto van Vrouw op Mars

Vrouw op Mars

Was te zien bij BNNVARA opnpo2

Vrouw op Mars is een televisieserie, webserie en podcast over de geschiedenis van het feminisme in Nederland en werd in 2018 uitgezonden bij BNNVARA op NPO 2.
Vrouw op Mars

Podcast

Willemijn Veenhoven
In de  podcastserie van Vrouw op Mars  maakt Willemijn Veenhoven de verbinding tussen de verschillende generaties vrouwen door in gesprek te gaan met bekende moeders en dochters als Sophie Hilbrand en haar moeder Madeleen Hilbrand, en met Milou Deelen en haar moeder Barbara van Beukering. Ze praat over hun persoonlijke dilemma’s op het gebied van vrouwenemancipatie. Hoe kijken ze naar elkaars generatie? Herkennen ze discussies die spelen in de politiek of thuis op de bank? En is er veel veranderd?
Aflevering 1:
‘Ineke, wie is eigenlijk mijn mama?’ Dat vroeg PvdA-kamerlid Gijs van Dijk eens toen zijn vrijgevochten moeder socioloog Ineke van der Zande hem ophaalde van de crèche. Willemijn Veenhoven spreekt ze op de werkkamer van Gijs in het Tweede Kamergebouw. Gijs vecht zijn hele professionele carrière al voor uitbreiding van het vaderschapsverlof. Hoe kan dat ook anders, met zo’n uitgesproken feministische opvoeding.