Vroege Vogels

Wolvenpaar op de Veluwe, kans op kleintjes

  •  
20-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wolf

© Fotograaf: raymonidas

Op de Veluwe loopt een wolvenpaar rond, zo blijkt uit een foto die enkele weken geleden genomen werd door een zogenoemde cameraval. De afbeelding werd zondag gepubliceerd door de Zoogdiervereniging en Wolven in Nederland. Mogelijk hebben de twee zelfs jongen, aldus de organisaties.
Lees ook het bericht ‘ Veluwse wolvin gevolgd door mannetje
Onderzoek van keutels had al aangetoond dat begin dit jaar twee wolvinnen gezelschap hadden gekregen van een mannelijke soortgenoot, maar het was onduidelijk of hij was gebleven. De afbeelding geeft uitsluitsel, aldus de organisatie. Uiterlijke kenmerken tonen aan dat de wolvin voorop loopt, gevolgd door de reu.

Zijn er welpjes?

Er is speculatie dat de dieren eind januari of begin februari hebben gepaard. Die is gebaseerd op bloed dat gevonden is dat wolvinnen verliezen als ze geslachtsrijp en ontvankelijk zijn. Als er gepaard is, dan is het mogelijk dat er rond eind maart of begin april welpen geboren zijn. Vaak werpen wolvinnen vier of vijf kleintjes.
Bron: ANP

Meer over:

veluwe, wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.