Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Vroege Vogels TV start weer!

22 feb 2017
  •  
leestijd 1 minuut
Steenuil-BL
Beleef de Lente bestaat tien jaar, en al die tijd keek Vroege Vogels mee.
Op 7 maart gaan de camera’s van Beleef de Lente weer aan voor een nieuw seizoen lief en leed in de nestkasten. Dat gebeurt direct na de uitzending van Vroege Vogels TV, die voor deze keer helemaal in het teken zal staan van Beleef de Lente.
Uitgebreid aandacht daarin voor publiekslieveling nummer één: de steenuilen, die er ook dit jaar weer bij zijn. Goed nieuws: er wordt al druk gesnaveld in de steenuilenkast! Nieuw dit jaar zijn de blauwe reigers, waarvan een paartje wordt gevolgd vanuit park Frankendael in Amsterdam. Milouska helpt de camera’s installeren. Ondertussen doet Menno verslag vanuit een Brabantse tuin, waar maar liefst vier nestkasten worden gevolgd voor Beleef de Lente.
En natuurlijk komen alle hoogte- en dieptepunten uit tien jaar vogelintimiteit voorbij. Wie herinnert zich niet het dood neervallende steenuiltje? Of de merel die voor het oog van de camera door de kat werd gepakt, de slechtvalken die elkaar de kast uit vochten, de indringers, de stapels dode muizen, en eindelijk dat hol vol kleine ijsvogelkuikentjes? Ze komen allemaal nog een keer langs in deze speciale aflevering van Vroege Vogels TV.
Tien jaar Beleef de Lente Special
Vroege Vogels TV, dinsdag 7 maart om 19.20 uur op NPO2.
Volg vanaf 7 maart Beleef de Lente via deze pagina .

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.