Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de Lente 2020

De camera’s van Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland zijn weer aangezet in de uitzending van Vroege Vogels op NPO Radio 1. Vanaf nu kan iedereen weer meegenieten met het liefdesleven van de bosuil, steenuil en ooievaar. Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland trekt al jaren honderdduizenden trouwe kijkers. Ga voor de livebeelden en clipjes van hoogtepunten naar  Beleef de Lente website.

Vroege Vogels tv zal vanaf vrijdag 20 maart wekelijks een samenvatting uitzenden op NPO 2 om 19.55 uur. De lepelaars zijn massaal teruggekomen naar hun broedgebied, het tweede ei van de bosuilen is een feit én een nieuwe camera belooft nu al veel mooie beelden te gaan opleveren. De slechtvalk levert altijd spectaculaire beelden op, zelfs als het broedseizoen mislukt.  

Kijkje bij de vijver

Nieuw dit jaar is een camera bij een vijver in een bostuin. Hier is al veel actie te beleven. Zo komen de merel en koolmees regelmatig langs om te drinken of te badderen. De bosuil is als vroege broeder ook weer van de partij.  De camera bij het nest waar zowel de zeearend, havik als buizerd op azen gaat ook dit jaar weer aan. Verder zijn er de publiekslievelingen steenuil, ooievaar, slechtvalk en lepelaar. 

Nieuwe soort: gekraagde roodstaart

Naast de tuinvogels bij de bosvijver, volgt Beleef de Lente dit jaar ook de gekraagde roodstaart. Deze holenbroeder verblijft nu nog in de Sahel in Afrika, maar hoopt Vogelbescherming vanaf half april voor camera’s te zien. De andere nieuwe soorten blijven nog even geheim. Hier gaan de camera’s aan zodra daar de eerste tekenen van leven zijn. In totaal volgt Beleef de Lente dit jaar minimaal 12 soorten. 

Livebeelden, clipjes, blogs en vlogs

Behalve de live-beelden zijn op www.beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien. Per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige om duiding te geven aan de beelden. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Vroege Vogels tv zal vanaf 20 maart op vrijdagavond om 19.55 uur op NPO 2 een weeksamenvatting uitzenden.

Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland is al jaren een groot succes. Jaarlijks volgen rond de 900-duizend mensen de vogels tijdens het broedseizoen, een groot deel daarvan kijkt zelfs dagelijks.

Wil je op hoogte blijven van het Beleef-de-Lente, volg de vogels dan ook op Twitter:  @beleefdelente .

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.