Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vliegende zoogdieren: voetje van de vloer

  •    •  
29-02-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2365 keer bekeken
  •  
Hazensprong door Johan Scholtens bewerkt

Haas maakt hazensprong over brede sloot.

© Johan Scholtens

Ook zoogdieren ‘vliegen’ weleens, daarom zetten we acrobatische bewegingen van deze dieren eens op een rijtje. In hun haastige bewegingen en poses lijkt het haast alsof ze vliegen. Een dier op de foto zetten is een kwestie van geduld en een gelukkig moment. Onze fotografen hebben een paar mooie resultaten geschoten.

Geen ninja turtle, maar een ninja squirrel

'Karate kid' eekhoorn door Mseuters bewerkt

© Mseuters

Fotograaf Mseuters legt deze lenige eekhoorn vast die allemaal capriolen uithaalde om bij wat nootjes te komen. “Hij is ook lid van de ninja brigade”, schrijft hij op onze site, passend bij heldhaftige pose van deze kleine rakker.

Haastige bruine rat steelt eikeltje

Haastige bruine rat door Ruurd Jelle van der Leij bewerkt

© RuurdJellevdLeij

Deze snelle bruine rat neemt de benen na een eikeltje te hebben gepakt. Fotograaf RuurdJellevdLeij observeert al een lange tijd bruine ratten in zijn tuin en maakte meerdere foto’s. Uiteindelijk, met wat geluk en inspanning, heeft hij deze actiefoto kunnen maken.

'Vliegende' hermelijn door Hans van der Does bewerkt

© Hans van der Does

Deze hermelijn steek bij de Zevenhuizerplas snel het fietspad over. Hoewel die snel de overkant weet te bereiken, kan fotograaf Hans van der Does zijn snelle bewegingen vastleggen.

Hermelijn in de aanval op haas door Rien Kors bewerkt

© Rien Kors

De hermelijn op de foto van Rien Kors maakt een indrukwekkende sprong en laat zien dat die niet onder doet voor prooien die groter zijn. Deze haas doet daarom een flinke sprong naar achteren om de aanval te ontlopen.

Elegante reebok maakt zich uit de voeten

'Vliegende' reebok door Elshout-Natuurfotografie bewerkt

© Elshout-Natuurfotografie

Ook de grotere zoogdieren laten zich van hun lichtvoetige kant zien. Elshout-Natuurfotografie zag deze reebok voorbij ‘vliegen’ en omschrijft het als: “Als ze haast hebben, blijken de reeën te kunnen vliegen.”

Zelfs een zeehond doet mee

Zeehond door Gerard Koster Joenje bewerkt (fotoserie)

© Gerard Koster Joenje

Hoewel deze kleine zeehond niet helemaal van de grond komt, verdient hij met zijn typische ‘banaanhouding’ een plekje op de lijst. Fotograaf Gerard Koster Joenje maakte dit mooie kiekje op het strand van Vlieland.

Wil je ook een foto insturen? Dat kan via onze fotopagina!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.