Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Unilever gaat met Veolia plastic afval te lijf

24 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Plastic afval

© Bron Pixabay

Unilever gaat samenwerken met het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia voor het hergebruik van plastic. De samenwerking moet leiden tot een vermindering van de plastic afvalberg. De eerste gezamenlijke projecten zijn gericht op India en Indonesië. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Inzamelen en hergebruiken

Veolia is in Nederland vooral bekend als vervoersbedrijf, maar het bedrijf biedt ook technische systemen aan voor afvalverwerking en recycling. Unilever wil die gebruiken voor de inzameling van plastic afval, dat uiteindelijk moet worden hergebruikt.
Unilever is als een van 's werelds grootste verkopers van was- en voedingsmiddelen voor consumenten verantwoordelijk voor heel wat plastic materiaal. Het Brits-Nederlandse concern beloofde vorig jaar dat al zijn plastics in 2025 volledig herbruikbaar of biologisch afbreekbaar zullen zijn.
Bron: ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.