Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Unidentified Beach Objects (UBO)

2 dec 2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Verschillende UBO's

© Verschillende UBO's, Stichting Noordzee

De Nederlandse stranden liggen vrijwel continu bezaaid met duizenden kilo's aan afval. Stichting De Noordzee doet hier al jaren onderzoek naar, onder meer door elke zomer de kust af te struinen om alle rotzooi in kaart te brengen en op te ruimen. Het meeste wat op de stranden wordt aangetroffen zijn onderdelen van visnetten, plastic flesjes en plastic doppen.
Maar van een groot deel van het strandafval is het onduidelijk wat het ooit is geweest. Een raar stukje plastic met een gat erin en een haakje eraan, bijvoorbeeld... Het zijn zogenaamde 'Unidentified Beach Objects' (UBO's). Kleine stukjes onduidelijk afval op het strand.
Stichting De Noordzee wil weten wat die UBO's zijn en waar ze vandaan komen. Pas dan kan je het ook goed aanpakken. Daarom wordt iedereen gevraagd om mee te denken wat die rare stukjes afval zouden kunnen zijn geweest. Bekijk de  foto en vul het onderstaande formulier in als je weet welke objecten op de foto staat!
Ubo's herkennen

© Stichting Noordzee

Meer over:

afval, noordzee

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

ladida@hetnet.nl
ladida@hetnet.nl4 dec 2016 - 13:15

1.?2.lagerschaal van een as3.pompplunjer4.waterpomponderdeel5.neussprayflesje6.?