Vroege Vogels

Tweede Kamer wil geen vleestaks

  •  
11-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
396 keer bekeken
  •  
money-g535016b41_1920

© Pixabay

De Tweede Kamer wil niet dat er een extra belasting komt op vlees. Een ruime meerderheid steunt een oproep van oppositiepartij PVV aan landbouwminister Henk Staghouwer om zo'n vleestaks niet in te voeren.

Staghouwer kondigde eerder dit jaar een onderzoek aan naar een vleestaks, omdat die volgens hem mensen zou kunnen aansporen tot gezondere en duurzamere keuzes. De opbrengst zou volgens de ChristenUnie-bewindsman gebruikt kunnen worden om boeren te helpen duurzamer te gaan produceren.

Een vleestaks zou volgens Staghouwer nauw aansluiten bij andere belastingmaatregelen die het kabinet wil nemen om gezondere voedingskeuzes te stimuleren. Zo is in het coalitieakkoord afgesproken dat er een suikertaks komt op frisdranken en dat de btw op groente en fruit op termijn omlaag gaat naar 0 procent.

De coalitiepartijen VVD en CDA lieten direct al weten dat zij een vleestaks te ver vinden gaan. Zeker nu de prijzen van dagelijkse boodschappen al in recordtempo stijgen vinden zij zo'n lastenverzwaring geen begaanbare weg. Negen andere partijen uit de oppositie steunen de oproep van de PVV, om boodschappen betaalbaar te houden voor iedereen.

Bron: ANP

Meer over:

vleestaks
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

schilderes
schilderes12 mei 2022 - 10:09

Het is toch vreselijk. Het komt nooit meer goed. Zeker in Nederland niet met deze vervloekte regering. Sorry dat ik dat zo zeg: het is wanhoop.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.