Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Tweede Kamer wil geen vleestaks

  •  
11-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
384 keer bekeken
  •  
money-g535016b41_1920

© Pixabay

De Tweede Kamer wil niet dat er een extra belasting komt op vlees. Een ruime meerderheid steunt een oproep van oppositiepartij PVV aan landbouwminister Henk Staghouwer om zo'n vleestaks niet in te voeren.

Staghouwer kondigde eerder dit jaar een onderzoek aan naar een vleestaks, omdat die volgens hem mensen zou kunnen aansporen tot gezondere en duurzamere keuzes. De opbrengst zou volgens de ChristenUnie-bewindsman gebruikt kunnen worden om boeren te helpen duurzamer te gaan produceren.

Een vleestaks zou volgens Staghouwer nauw aansluiten bij andere belastingmaatregelen die het kabinet wil nemen om gezondere voedingskeuzes te stimuleren. Zo is in het coalitieakkoord afgesproken dat er een suikertaks komt op frisdranken en dat de btw op groente en fruit op termijn omlaag gaat naar 0 procent.

De coalitiepartijen VVD en CDA lieten direct al weten dat zij een vleestaks te ver vinden gaan. Zeker nu de prijzen van dagelijkse boodschappen al in recordtempo stijgen vinden zij zo'n lastenverzwaring geen begaanbare weg. Negen andere partijen uit de oppositie steunen de oproep van de PVV, om boodschappen betaalbaar te houden voor iedereen.

Bron: ANP

Meer over:

vleestaks,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

schilderes
schilderes12 mei 2022 - 10:09

Het is toch vreselijk. Het komt nooit meer goed. Zeker in Nederland niet met deze vervloekte regering. Sorry dat ik dat zo zeg: het is wanhoop.