Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Twee levende bruinvissen aangespoeld in Nederland

  •    •  
27-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
bruinvis_37.jpg

Binnen één week zijn twee verzwakte bruinvissen gestrand aan de Nederlandse kust. Beide dolfijnen zijn zwaar verzwakt en worden momenteel door Stichting SOS Dolfijn opgevangen, meldt de organisatie.

Positief uitzicht op herstel bruinvissen

SOS Dolfijn is positief over de kans op herstel. De komende dagen worden ze verder onderzocht door de artsen om alle problemen in kaart te brengen en te kunnen behandelen. Totale behandeling van deze dieren duurt vaak drie tot zes maanden waarna de dieren weer terug naar zee kunnen", vertelt de stichting.

Meer aangespoelde bruinvissen

Steeds vaker spoelen er uit de Waddenzee of Noordzee bruinvissen aan in Nederlandse. "Doorgaans gaat het om ernstig zieke en verzwakte dieren die niet langer meer in staat zijn om nog te zwemmen. De zoogdieren zouden verdrinken als ze niet op het strand gaan liggen. In tegenstelling tot een zeehond op het strand, is een bruinvis of dolfijn op het strand altijd een dier in nood dat hulp nodig heeft", stelt SOS Dolfijn.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.