Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Tuinverhalen: kamille

21 jun 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Kamille

Jan Graafland laat kamille zien

© Jeannette Parramore

Brandnetel, zevenblad, slakken... ze vallen allemaal onder het hoofdstuk 'tuinmansverdriet'. Maar tuinman Jan Graafland van de Weledatuin in Zoetermeer denkt daar anders over. Hij ziet het meer als iets waar je heel goed mee kan leven, zolang je elkaar de ruimte geeft. 

Lucht

In zijn boek schrijft hij: “Kamille is een meisje van vier. Het is een licht en luchtig opgebouwd plantje en oogt onschuldig. Het brengt lucht in de bodem, maar ook in het lichaam. Kamille houdt vooral van geplette grond en groeit dus ook het liefst buiten de perken.”

Groene genade

Het verhaal van de kamilleplant is te lezen in zijn onlangs verschenen boek Groene Genade. Geen praktische tuingids, maar een verhalenbundel vol anekdotes, observaties, inzichten en wijze lessen. De belangrijkste les van Jan: laat de natuur zelf het antwoord geven.

Eerder in deze serie:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar