Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Schouten uitgeroepen tot Dierenverschrikker 2018

31 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
dierveschrikker

© Foto: Dier&Recht

Ruim 10.000 mensen brachten hun stem uit in de jaarlijkse verkiezing van Dier&Recht. 35 procent van de deelnemers stemde op landbouwminister Carola Schouten.

Verkiezing tot Dierenverschrikker van het jaar

Ieder jaar nomineert Dier&Recht vijf Nederlandse personen en organisaties die het leven van dieren sterk negatief hebben beïnvloed. Met 35 procent van de stemmen is de minister van Landbouw dit jaar verkozen tot de grootste veroorzaker van dierenleed.

En de winnaar is…

Carola Schouten bleek als aanvoerder van het landbouwministerie het afgelopen jaar niet in staat om daadkrachtige maatregelen te nemen op zeer urgente en gevoelige dossiers als stalbranden, fraude met mest, misstanden in slachterijen en klimaatverandering door de vee-industrie. Hoewel de schandalen in de vee-industrie zich opstapelen, blijft minister Schouten erbij dat de sector de problemen zelf moet oplossen. Sinds zij minister is, stemt haar ChristenUnie in minder dan 5 procent van de gevallen vóór dierenwelzijn; in de vorige regeerperiode was dat nog 45 procent.

Resultaten Dierenverschrikker 2018

De uitslag van de verkiezing ziet er als volgt uit:
  • Landbouwminister Carola Schouten - 35%
  • Kalvermester Van Drie - 28%
  • ING Bank - 19%
  • Stichting Paardenmarkt Hedel - 15%
  • H&M - 2%
De overige genomineerden gaan ook niet vrijuit. Kalvermester Van Drie, ING Bank, de Stichting Paardenmarkt Hedel en kledingconcern H&M hebben vanwege hun dieronvriendelijke praktijken ook duizenden stemmen in de wacht gesleept.
Bron: Dier&Recht

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.