Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Wie is de Dierenverschrikker van het jaar?

13 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Carola Schouten

© Carola Schouten, foto: Rijksoverheid

Dier&Recht organiseert voor de derde keer de verkiezing van de grootste dierenverschrikker van het jaar. Het gaat erom wie of welk bedrijf het leven van dieren slechter heeft gemaakt in 2018. Bij de voorgaande verkiezing ging de titel naar de omstreden varkensbaron Straathof. De genomineerden voor dit jaar zijn: kalvermester Van Drie, H&M, ING Bank, Stichting Paardenmarkt Hedel en Landbouwminister Carola Schouten. Het publiek kiest wie van deze genomineerden zich een jaar lang mag schamen als de grootste Dierenverschrikker van 2018.

Van Drie

Van Drie is de grootste kalvermester van Europa. Een groot deel van de 1,5 miljoen kalveren in Nederland (waarvan 800.000 geïmporteerd) wordt bij Van Drie onder erbarmelijke omstandigheden vetgemest. Het kalfsvlees is voor de export, de mestvervuiling voor Nederland.

H&M

H&M blijft tegen beter weten in kortsnuitige honden afbeelden op kledingstukken. Het bedrijf draagt hiermee bewust bij aan de groeiende populariteit van honden die ernstig lijden onder extreme uiterlijke kenmerken.

ING Bank

Ondanks alle stalbranden en vleesschandalen blijft ING Bank schaamteloos investeren in onveilige megastallen, veetransporten en vleesverwerkers vol structureel dierenleed.

Stichting Paardenmarkt Hedel

De paardenmarkt in Hedel kenmerkt zich door overvolle transportwagens, hardhandige handelaren en paniekerige paarden die langdurig vaststaan naast een lawaaiige kermis vol aangeschoten feestpubliek.

Landbouwminister Carola Schouten

Minister Schouten lijkt maar niet in staat om daadkrachtig op te treden tegen de vele urgente problemen in vee-industrie. Hoewel de schandalen en misstanden zich opstapelen, blijft ze volhouden dat de sector zelf de problemen moet oplossen.

Stemmen

Belangstellenden kunnen hier stemmen op de grootste dierenverschrikker van 2018.
Bron: Dier&Recht 

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.