Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schoonmaken van bekladde Brandenburger Tor kost 35.000 euro

  •  
19-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
319 keer bekeken
  •  
tor

Brandenburger Tor (Berlijn)

© Pixabay

De schoonmaak van de Brandenburger Tor in Berlijn gaat waarschijnlijk ongeveer 35.000 euro kosten, schat de Berlijnse vastgoedbeheerder. De pilaren van het monument werden zondag met verf beklad tijdens een klimaatprotest van de actiegroep Letzte Generation. Veertien klimaatactivisten zijn na de bekladding opgepakt.

Schoonmaak

De schoonmaak van het historische bouwwerk begon op de dag van de omstreden betoging. Tegen het einde van de week moeten de kleurpigmenten volledig uit het zandsteen zijn verwijderd, net op tijd voor de Berlijnse marathon die zondag wordt gehouden. Ook de aangetaste muren en de vloeren worden gereinigd.

Meer protesten 

 Letzte Generation heeft opgeroepen tot protesten voor onbepaalde tijd. Maandag vonden enkele tientallen wegblokkades plaats in Berlijn en dinsdag opnieuw. Ook de komende dagen worden in de Duitse hoofdstad wegblokkades verwacht.

Bron: ANP 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.