Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Opvallend veel drugsafval in Brabant

24 apr 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
giftig
Zelfs voor Brabantse begrippen zijn de afgelopen dagen uitzonderlijk vaak vaten met drugsafval gedumpt in het midden en westen van de provincie. Een dumping in Galder was dinsdag al de tiende in slechts een week tijd. Ook in Breda, Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Ulvenhout en Schijndel werd drugsafval aangetroffen, waaronder lekkende vaten.

Afval van drugslaboratoria

De zuidelijke provincies kampen al geruime tijd met dit soort dumpingen. Het afval is afkomstig van laboratoria waar synthetische drugs worden gefabriceerd, zoals xtc en speed.

Onwel door drugsafval

Bij een van de dumpingen, vorige week donderdag aan de Berlagehof middenin Tilburg, werd de huismeester van een ouderencomplex onwel. Hij had vaten met chemicaliën gevonden bij het afval van het complex. De politie spreekt van een “zorgelijke situatie”. De dumpingen leiden tot gezondheidsrisico's, milieuschade en hoge kosten voor het opruimen.
Bron: ANP

Meer over:

brabant, drugsafval

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar