Vroege Vogels

Opnieuw onbekende stoffen in Limburgse Maas gevonden

  •  
25-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
211 keer bekeken
  •  
Maas foto Olaf Op den Kamp

Uitzicht op de Maas.

© Olaf op den Kamp

Waterleidingmaatschappij Limburg WML heeft weer onbekende stoffen gevonden in de Limburgse Maas. Als gevolg daarvan wordt er opnieuw geen water uit de rivier gehaald om drinkwater van te maken. De onttrekking van water uit de Maas werd op 12 juli ook al gestaakt vanwege de vondst van een onbekende stof. Maar die bleek onschuldig te zijn, waarop de inname is hervat.

Onbekende stoffen

Inmiddels zijn nieuwe onbekende stoffen gevonden die zorgen dat WML terug moet vallen op diep grondwater, net als op 12 juli. Een woordvoerster van WML zegt dat vermoedelijk de droogte en de lage afvoer van de Maas debet zijn aan het vinden van onbekende stoffen. "Maar we nemen het zekere voor het onzekere", zei ze. "Veiligheid gaat voor alles."

Diep grondwater uit de kraan

Midden- en Noord-Limburg krijgen daarom opnieuw water uit de kraan dat is gemaakt van diep grondwater. Dat is volgens WML water van hoge kwaliteit, maar wel harder dan het water uit de Maas. Hoe lang deze innamestop gaat duren en om welke stoffen het gaat of waar ze vandaan komen kan WML nog niet zeggen.

Bron: ANP 

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.