Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

‘NVWA laat varkens in horrorstal aan hun lot over’

24 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
varkensneus

© Bron: pixabay

Eén jaar geleden ontving Varkens in Nood schokkende beelden van een smerige verwaarloosde varkensstalen deed aangifte. De NVWA controleerde de stal en verklaarde de zaak verder als opgelost. Afgelopen maandag doken er wederom gruwelijke beelden op van Animal Rights in dezelfde stal!

‘Passende maatregel’

Nadat Varkens in Nood in januari 2018 beelden ontving werd een handhavingsverzoek gedaan bij de NVWA. Deze berichtte nadien: “Tijdens deze inspectie zijn er tekortkomingen waargenomen. Hiervoor heeft de inspecteur een passende maatregel genomen”. Nu, elf maanden later, blijkt dat Animal Rights beelden maakte in dezelfde stal. Er is niets veranderd. De varkens staan nog altijd in dezelfde smerige stallen, vol spinnenwebben en stof.

Controles NVWA

Varkens in Nood doet bij de NVWA regelmatig aangifte van overtredingen van de wet door varkensboeren. Helaas tekent er zich een beeld af dat áls NVWA dan al gaat controleren, de dieren vervolgens weer aan hun lot worden overgelaten.

Brandgevaar

Het Actieplan brandveilige stallen schrijft voor dat vóór 1 januari 2019 alle varkensstallen gecontroleerd moeten zijn op brandveiligheid met een elektrakeuring. Deze stal zou onlangs dus gekeurd moeten zijn, maar de stal is door al het stof op lampen en loshangende leidingen duidelijk brandgevaarlijk.
Vergelijk hier de beelden van 2018 en 2019. En zie dat er niets veranderd is:
Lees ook het bericht: ’ 122.00 dieren door door stalbranden in 2018 ’ 
Bron: Varkens in Nood

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.