Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

122.000 dieren dood door stalbrand in 2018

  •  
24-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
kippen_gigastal

© Bron Pixabay

Vorig jaar zijn bijna 122.000 dieren omgekomen door een stalbrand. Er waren twintig branden waarbij dieren omkwamen, waarvan negen in pluimveestallen. Dat meldt Wakker Dier. De afgelopen tien jaar stierven in totaal 1,5 miljoen dieren door brand.

Veel kippen

Zo’n 114.000 kippen gingen daarbij in vlammen op, naast nog zo’n 6500 varkens en ongeveer 800 runderen, vooral kalfjes. De dierenorganisatie houdt het aantal branden sinds 2008 bij en voert campagne voor veiligere stallen. De club wil dat de minister onder meer vluchtmogelijkheden, goede blusvoorzieningen en brandmelders gaat verplichten.
Volgens Wakker Dier is minister Carola Schouten (Landbouw) niet van plan om met nieuwe wettelijke maatregelen te komen en dat noemt de organisatie ‘onbegrijpelijk’.
Bron: ANP
wakker dier stalbranden

© bron: Wakker Dier

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.