Vroege Vogels

Nog veel vervuilend pvc in afval

  •  
11-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastic afval tasje

© Bron Pixabay

Bijna een derde van de verpakkingen in het Nederlandse afval is niet of slecht herbruikbaar. Bovendien zitten er bij het huisvuil nog steeds pvc-verpakkingen, hoewel deze kunststof al jaren geleden is uitgebannen vanwege de grote milieurisico’s. Dit staat in een studie die de universiteit van Wageningen maandag publiceert.

Schadelijke stoffen

In pvc zitten chloor en schadelijke weekmakers. Bij verbranding van deze kunststof ontstaat het extreem giftige dioxine. Het wordt tijd, zegt de brancheorganisatie van afvalverwerkers, dat álle partijen in de vuilnisketen de handen ineen slaan om het recylingspercentage hoger te krijgen. En ook om pvc nu echt uit het afval te weren.
Volgens de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD), waarin de gemeenten en de publieke afvalbedrijven verenigd zijn, moet er door fabrikanten al bij de ontwikkeling van verpakkingen meer aandacht zijn voor recyclebaarheid.
Bron: ANP

Meer over:

afval, vervuiling, pvc
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.