Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

NIOO-directeur Louise Vet ontvangt eervolle prijs

  •  
14-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
LouiseVet.jpg
13 december heeft de British Ecological Society de hoogste onderscheiding uitgereikt aan ecoloog Louise Vet, directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie. Hier werd afgelopen zondag al aandacht aan besteed in Vroege Vogels Radio . Dit Honorary Membership erkent uitzonderlijke prestaties op internationaal niveau bij het ontwikkelen en uitdragen van ecologische kennis en oplossingen. Onder deze ereleden bevindt zich bijvoorbeeld ook Sir David Attenborough.

Belang ecologie

Ecologische kennis kan helpen om een aantal van de meest dringende uitdagingen van de hedendaagse menselijke samenleving aan te pakken, stelt de British Ecological Society. Volgens de Society heeft Louise Vet niet alleen veel bijgedragen aan de wetenschap maar ook aan de maatschappij.

De ecologie van 2017

De winnaars ontvingen vandaag hun prijs bij een extra grote bijeenkomst van 1500 ecologen uit zo’n 60 landen. Tijdens ‘Ecology Across Borders’ in Gent delen zij de nieuwste ontwikkelingen in het ecologisch onderzoek met elkaar. Louise Vet is ook een van de vier sprekers. Zij presenteert donderdag de ecologische hoogtepunten van 2017.

Louise Vet

Vet is inmiddels een bekende verschijning in Nederland. Als spreker is ze heel actief. Bijvoorbeeld bij TEDxAmsterdam en de Universiteit van Nederland. Naast directeur van het NIOO is ze hoogleraar evolutionaire ecologie aan de Wageningen Universiteit. Vet wordt wel het nationale ‘gezicht van de ecologie' genoemd, 'de duurzaamste professor' of 'initiator van de circulaire economie in Nederland'. Een duurzame, circulaire economie is volgens Louise Vet gebaseerd op ecologische principes. 
Bron: Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW)

Meer over:

nioo, louise vet,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.