Vroege Vogels

Hoge Britse onderscheiding voor Nederlandse ecoloog

  •  
08-12-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
LouiseVet.jpg
De beroemde natuurfilmer Sir David Attenborough heeft hem al. Net de wereldvermaarde Britse ecoloog Dame Georgina Mace. Ze hebben allemaal de hoogste Britse onderscheiding gekregen in de ecologie: het Honorary Membership van de British Ecological Society. Nu valt ook een Nederlander deze eer te beurt. Directeur Louise Vet van het Nederlands Instituut voor Ecologie (het NIOO-KNAW) krijgt komende week deze zeer prestigieuze onderscheiding.
De uitreiking vindt plaatst tijdens een groot congres in het Belgische Gent. Vet zal daar ook spreken en het gaan hebben over de ‘toekomst van de ecologie’.

Honorary Membership

Het Honorary membership is de hoogste eer die de British Ecological Society kan toekennen voor uitzonderlijke prestaties op internationaal niveau bij het ontwikkelen en uitdragen van ecologische kennis en oplossingen. "Louise Vet is een bioloog met een brede interesse in ecologie en evolutie. Zij is niet alleen een excellent wetenschapper maar - zeker de laatste jaren - ook een zeer maatschappelijk geëngageerd persoon die de grote waarde van de natuur voor onze menselijke economie en welbevinden benadrukt. Niet alleen gekoppeld aan haar eigen sluipwespenonderzoek met een duidelijke link naar biologische bestrijding als vervanging van de schadelijke chemische bestrijding in de land- en tuinbouw, maar ze pakte dit veel breder op", aldus de British Ecological Society.

Interdisciplinair overleg

Louise Vet is ook voorzitter van het Nederlandse ecologen-netwerk NERN. Onlangs nam ze vanuit dat netwerk het initiatief voor het organiseren van het rondetafelgesprek tussen boeren, wetenschappers en natuurbeschermers, dat onlangs is gehouden. Het overleg leidde tot een intentieverklaring voor een Deltaplan voor de bescherming van de biodiversiteit. Dit moet in de zomer van 2018 klaar zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.