Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurplannen provincies niet meer gebonden aan deadline

  •    •  
30-07-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
WoudsePolderDelfland

Woudse Polder in Delfland

© Fotograaf RosemarijnVLS

Provincies hoeven niet meer voor 1 oktober nieuwe versies van hun plannen voor het landelijk gebied aan te leveren. Dat bevestigt het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) na berichtgeving door BNR. Vooralsnog is er geen nieuwe deadline.

Het nieuwe kabinet is nog bezig het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB uit te werken tot een concreter regeerprogramma. Omdat nog onduidelijk is wat de gevolgen zijn voor de zogeheten gebiedsprogramma's van de provincies, hoeven provincies met die plannen voorlopig geen haast te maken, vindt het ministerie.

Natuurherstel en stikstofaanpak

Advertentie
Dit is reclame van STER

Provincies en de landelijke overheid zijn al jaren bezig plannen uit te werken om de natuur te herstellen en stikstofuitstoot tegen te gaan. Het vorige kabinet had daarvoor nog meer dan 20 miljard euro klaarstaan, maar de nieuwe coalitie heeft dat fonds geschrapt. Een eerste reeks maatregelen, waarvoor de provincies enkele miljarden krijgen, gaat wel door.

De deadline van 1 oktober was al niet strikt, zegt een LVVN-woordvoerder. Meerdere provincies hadden hoe dan ook meer tijd nodig, terwijl Friesland de ontwikkeling van de natuurplannen helemaal had stilgelegd. De onzekerheid over de landelijke plannen speelt daarbij mee.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

Omschrijving *

Typ hier je reactie...


0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

android1984
android1984
15 aug. 2024 - 5:48
Engelse archeologen hebben piemel grafitti teruggevonden van romeinse soldaten. En de soldaten van napoleon hebben een spoor grafitti achtergelaten tot aan egypte toe. Ouderen die publiceren dat de jeugd van tegenwoordig los is geslagen. Dat is eveneens vertederend traditioneel.
Kees Flipsen
Kees Flipsen
14 aug. 2024 - 21:10
Er is te veel geld bij het grootse deel van de bevolking in de rijke landen. Niemand hoorde ik dit al zeggen. Zo verslaaft aan consumptie en uiterlijk vertoon zijn we. Bevorderd door alle reclame die ons dagelijks overspoeld. Alles draait er op. Verworven belangen houden verandering tegen. ( Kijk maar naar de tabak industrie, die tekens weer opnieuw met nieuwe slimmigheidjes ons verleid om te gaan roken.) We zitten vast en kunnen er niet uit. Uit het systeem dat de wereld, veel mensen en de natuur naar de klote helpt. Dit komt ook door gebrek aan moraal. Ieder gezond mens weet wat goed is. Het gaat goed met onze economie hoorde ik vandaag. Indien van toepassing lees je altijd de voor en de nadelen van iets. Van de sociale media bijvoorbeeld. Maar nooit een woord in een krant of journaal over de nadelen van economische groei. Ook vandaag niet. De voordelen werden wel genoemd. Het is een probleem dat er gezwegen word over de problemen die ontstaan of verergeren. Ik kan zo tien nadelen van die voortdurende groei opnoemen. Ik ben gelukkig al vrij oud en heb geen kinderen. ik zie een gitzwarte toekomst voor de mensheid.
Backtobasics
Backtobasics
14 aug. 2024 - 16:41
Domheid en massa toerisme gaan inderdaad hand in hand. In Amsterdam staan massatoeristen op het museumplein zich te vergapen aan sjofele onbetrouwbare staatartiesten die de meest stomzinnige kunstjes uithalen, om vervolgens na een davend appplaus geld te incasseren. Tik Tok rijen van meters lang voor een overprijst patatje mayonase. Overvolle grachten met toeristenboten waarvan sommigen op een afstandje gezien doen denken aan overvolle vluchtelingen bootjes op de middelandse zee. Overal om je heen alleen maar stomzinnig oppervlakig engels geleuter waar zelfs veel Amsterdammers van harte aan mee doen ( natuurlijk herkenbaar aan het accent) om maar zo cosmopolitaans over te komen.
Noam Salomon II
Noam Salomon II
14 aug. 2024 - 15:11
Wel een beetje vreemd, dat de auteur erkent, dat het gekrabbel van alle tijden is, maar vindt dat dat vandaag de dag vandalisme is. Nota bene in Pompeï zijn meer dan 5000 muurkrabbels gevonden. Dit zijn voornamelijk namen (37%), maar ook groeten, berichten, obsceniteiten, quotes uit beroemd literair werk, tekeningen van dieren en gladiatoren, nummers, datums en prijzen. Eigenlijk zijn mensen in die millennia nauwelijks veranderd. Mocht onze wereld ten einde komen, dan zijn er over pakweg 2000 jaar ook vast mensen, zoals de auteur, die zich boos maken over dat iemand iets heeft gekrabbeld op de kostbare, antieke overblijfselen van een McDonalds-vestiging.
2 Reacties
PauI_Spijkers
PauI_Spijkers15 aug. 2024 - 0:07
Hoeveel waren dat er toen, hoe mobiel waren ze, en hoe vrij, en in hoeverre waren landen en plaasten vroeger gecommodoficeert en mensen daarin geconditioneert? Er was vroeger niet zo'n globale geBNBte Disnetië laag. Wel was er een paar 1000 procent meer dieren en planten diversiteit en aantal.
DanielleDefoe
DanielleDefoe15 aug. 2024 - 18:03
Je naam ergens inkrassen is natuurlijk gewoon een vorm van vandalisme. Toerisme is al oeroud. De oude romeinen drentelden al langs de piramides maar massatoerisme begon in Europa pas in de 18de eeuw met de grande tours van elite jongemannen. Of die vroege toeristen zich wel fatsoenlijk gedroegen is moeilijk na te gaan maar hoe kleiner het aantal hoe minder schade uiteraard.
Gerygrr
Gerygrr
14 aug. 2024 - 13:32
Te goedkope vliegreizen?
DanielleDefoe
DanielleDefoe
14 aug. 2024 - 13:13
De menselijke sprinkhanenplaag zal de doorslag wel geven.
DaanOuwens
DaanOuwens
14 aug. 2024 - 12:23
Je hoeft helemaal niet rijk te zijn om Venetië te bezoeken. Dat kan voor een paar euro's. Het is dus geen probleem van de rijken. Alleen de heel arme Nederlanders, onder of rond bijstandniveau kunnen niet op vakantie. Het probleem heeft ook niets met globalisering te maken. Globalisering is het proces dat heeft geleid tot mondiale goederenstromen, geldstromen, grondstoffenstromen en migratiestromen. Het toerisme op zich heeft het weinig te maken. Niet meer dan dat als gevolg van het feit dat veel zich al op mondiaal niveau voltrekt er nu ook Chinese toeristen naar Amsterdam komen. Of Venetië. Het wangedrag is meer het gevolg van emancipatie. Zeker in de Westerse samenlevingen heeft dat geresulteerd in het motto: Wie maakt mij wat. En degene die leven volgens dat motto hakken zonder probleem in een historisch gebouw. En dat is dus niet het gevolg van globalisering, meer het gevolg van lokale barbarij.
3 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe15 aug. 2024 - 17:48
Decorumverlies is een factor, met name als de toeristen zich relatief ver van huis bevinden. Dat zou ik geen emancipatie noemen.
DaanOuwens
DaanOuwens16 aug. 2024 - 18:39
@ DanielleDefoe Decorumverlies is de echte emancipatie. Je kan overal jezelf zijn.
DanielleDefoe
DanielleDefoe17 aug. 2024 - 11:06
Oa. als voormalige wildkampeerder ben ik het daar niet mee eens.
BNNVARA LogoWij zijn voor