Vroege Vogels

Natuurfilmpjes: van woeste honingdas tot slimme ezels

  •  
06-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
252 keer bekeken
  •  
natuurfilmpjes
Onze focus bij natuurfilmpjes ligt altijd op de Nederlandse natuur maar dat weerhoudt ons er niet van om ook eens over de grens te kijken. Op het internet staan enorm veel opmerkelijke en grappige filmpjes en die willen we jullie niet onthouden. Hierbij een selectie van natuurfilmpjes met een verhaal:

Extreme moederliefde

Hoewel de honingdassen klein zijn, zijn ze niet bang aangelegd. De honingdas leeft in Afrika en Azië in woestijnen, savannen en bossen. Een honingdasmoeder durft de strijd aan te gaan met veel dieren in haar omgeving, zeker als haar kind wordt aangevallen. Zelfs voor een luipaard is deze moeder niet bang!

Spelen in de sneeuw

Het weer in Nederland wordt langzaam weer warmer. Toch willen we je weer even meenemen naar de koude winterdagen. Kraaien staan bekend om hun probleemoplossende- en communicatievaardigheden . Speelvaardigheden hebben ze ook! Deze kraaien rollenbollen lekker door de sneeuw in Rusland.

“Zo slim als een ezel”

Als een ezel iets ziet wat hij niet kent, staat hij eerst stil om de situatie te analyseren. Hij denkt na, is dit een gevaarlijk object of niet en wat kan ik ermee? Een van de ezels in het onderstaande filmpje bewijst dat.

Wat bungelt daar?

De slurf van een olifant is een belangrijk lichaamsdeel. Ze doen hier bijna alles mee: ademen, communiceren, voelen, etc. Jonge olifanten weten nog niet zo goed hoe hun slurf werkt. Drinken doen ze immers eerst nog met hun mond bij hun moeder. Het olifantje in onderstaande filmpje maakt het helemaal bont.

Opmerkelijk dierennieuws

Vijftien meter van de kunst in Brazilië is een bultrug gevonden. De walvis, van een jaar oud, lag er al even. Waarschijnlijk is hij door een grote golf in de mangrovebosjes terechtgekomen.
Heb jij een fantastisch leuke of aandoenlijke video gespot? Stuur het ons dan via de contactpagina.
Zie je geen filmpjes? Omdat de video’s op YouTube staan is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren, anders blijft de pagina leeg.

Meer over:

natuurfilmpjes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

bomendromer
bomendromer6 mrt. 2019 - 14:55

Elisabeth Svendsen, de oprichtster van de ezelopvang in Devon beschrijft in haar boek 'Donkey Tales' veel van die opmerkelijk knappe dingen over ezels; elkaar herkennen na zeven jaar, een gehandicapt kind helpen bij een lastig karwei en zo meer. Ezels zijn slimme, maar voorzichtige dieren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.