Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Minder elektrische apparaten in het restafval

  •  
08-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
e-wast_computer_afval

© Bron: Pixabay

Afgedankte elektrische apparaten zitten minder vaak bij het restafval. In de periode 2012-2016 nam de hoeveelheid zogenoemde kleine e-waste dat als restafval wordt weggegooid af van 33,6 tot 21,9 miljoen kilo.
Als mensen de oude spullen zomaar weggooien, gaan die verloren voor recycling, waarschuwt de NVMP. De vereniging, waarbij 1700 producenten en importeurs van elektrische apparaten zijn aangesloten, adviseert en helpt gemeenten bij afvalscheiding.
NVMP en Wecycle, een non-profitorganisatie  dat de inzameling en recycling uitvoert, zijn blij met de afname van het aantal elektrische apparaten in restafval. Ze benadrukken dat scheiding aan de bron van groot belang blijft en dat gemeenten op jaarbasis nog ruim 15 miljoen kilo e-waste extra zouden kunnen inzamelen.
Bron: ANP

Meer over:

afval, e-waste
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.