Vroege Vogels

Meer afval gescheiden ingezameld

  •  
27-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Plastic afval

© Bron Pixabay

Vorig jaar haalden alle gemeenten in Nederland 8,5 miljard kilo afval van huishoudens op. Per inwoner van Nederland is dat 494 kilo, laat het CBS weten. Deze hoeveelheid is grofweg evenveel als de jaren ervoor.
Sinds de economische crisis is de hoeveelheid afval van huishoudens redelijk constant. Toen het slechter ging met de economie zijn we minder gaan consumeren. Dit lagere niveau is daarna gebleven.
Wel wordt er meer afval gescheiden. In 2013 werd 51 procent van het afval gescheiden, vorig jaar liep dat op naar 58 procent. De oorzaak hiervan is dat er steeds meer manieren zijn om glas, papier, textiel en verpakkingen apart in te zamelen, concludeert het CBS.

Papier

Het inzamelen van papier en karton is wel afgenomen. De hoeveelheid is teruggelopen van 64 kilo per inwoner naar 50 kilo. Dit komt doordat er minder papieren folders, kranten en post zijn en er steeds meer digitaal verstuurd wordt.
Gemeenten scheiden zelf ook nog een deel van het gemengde afval dat bij hen binnenkomt. Het CBS heeft die cijfers nog niet meegeteld als gescheiden inzameling. De rest van het gemengde afval wordt verbrand.
Bron: NOS

Meer over:

gescheiden, afval, cbs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.