Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Madeliefje bloeit het vaakst

  •  
06-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
madeliefje.jpg

© Fotograaf: ladylove40

Het madeliefje, straatgras en vogelmuur zijn de drie meest getelde bloeiende planten tijdens de afgelopen 'Eindejaars Plantenjacht'. Dat is vanochtend bekend gemaakt in Vroege Vogels. De jaarlijkse telling wordt georganiseerd door stichting FLORON en verliep van 25 december 2018 tot 3 januari 2019. Het was dit jaar de vijfde editie.
Door plantenliefhebbers in het hele land werden winterbloeiers gezocht in deze winterse periode. Want ook in de winter zijn er nog steeds bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen mogelijk ook de echte voorjaarsbloeiers al wat eerder te bloeien op een zonnig en beschut plekje. 

De top 5 winterbloeiers van de 'Eindejaars Plantenjacht' 2018-2019:

1. Madeliefje
2. Straatgras
3. Vogelmuur
4. Klein kruiskruid
5. Herderstasje
Alle resultaten van de Eindejaars Plantenjacht zijn terug te lezen in het verslag van FLORON, te downloaden op Plantenjacht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.