Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Laat je stem horen voor schoon water

25 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuut
weidebeekjuffer a3aanw
De Europese Kaderrichtlijn Water heeft veel betekend voor de verbetering van de waterkwaliteit. Maar nu Brussel de regeling tussentijds gaat evalueren zijn veel natuurorganisaties bang dat de eisen aan de waterkwaliteit worden versoepeld.
Als de regeling wordt versoepeld, is al het werk van de laatste decennia om ons water schoon te krijgen en te herstellen voor niks geweest. Een aantal grote Europese (natuur)organisaties waaronder WWF, Birdlife en Wetlands International hebben een publieksactie ontwikkeld met als doel zoveel mogelijk stemmen voor een positieve uitslag voor de kaderrichtlijn van de Europese publieksconsultatie te behalen.
Eerder werd er ook een soortgelijke actie opgezet toen de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn herzien zou worden. Toen zijn er ruim een half miljoen handtekeningen verzameld wat een positief effect had voor de richtlijn. Dit geeft goede hoop voor deze actie over de veranderingen van de Europese Kaderrichtlijn Water.
(Bron: Nature Today/WNF)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's