Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Zo maak je creatieve natuurfoto's

25 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Er worden ontzettend veel mooie foto's gemaakt in de natuur. Hoe kun je ervoor zorgen dat je foto’s te onderscheiden zijn van de rest en dat je niet afhankelijk bent van bijzondere soorten die je tegenkomt? Hoe kan je ervoor zorgen dat je foto's wat creatiever zijn, zodat ze er echt uitspringen? Fotograaf Bart Siebelink schreef hier een boek over vol met tips en oefeningen. Hij gaat op stap met webredacteur Cas, aan wie hij een kleine cursus geeft.

Hij vertelt over waar je inspiratie vandaan kan halen, bijvoorbeeld door een museum te bezoeken en je te verdiepen in kunstenaars die je interessant vindt. Ook heeft hij Cas gevraagd een sinaasappel mee te nemen. Hiermee kan je namelijk jezelf aanleren associaties te leggen en creatief om te gaan met je omgeving.

Volgende week legt Bart uit hoe je creatievere foto's kunt maken met je smartphone.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.