Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groen protest bij Kamer

  •  
31-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8e19725b0a0cb7923780880ed42b4e4e
De petitie 'Code Rood voor natuur' is aangeboden aan Kamerleden van verschillende politieke partijen. Televisietuinman Lodewijk Hoekstra leidt het groene protest waarmee aandacht gevraagd wordt voor de daling van de biodiversiteit.

22.000 keer

Hoekstra heeft dinsdag een tuintje aangelegd voor de ingang van de Tweede Kamer. In de petitie roepen ruim 22.000 ondertekenaars kabinet en parlement op om de soortenrijkdom in Nederland beter te beschermen. De oproep wordt onder meer gesteund door het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace, de Vlinderstichting en de Vogelbescherming.

Afname

Recent onderzoek toonde aan dat in Duitse natuurgebieden het aantal vliegende insecten met driekwart is afgenomen. "Insecten zijn enorm belangrijk voor het leven op aarde. Het zijn de bestuivers van bloemen en vormen de voornaamste voedselbron van vogels en van veel zoogdieren. Als daar driekwart van verdwijnt, heeft dat een enorme impact op de natuur en uiteindelijk ook op onszelf", schrijft Hoekstra.
Hoekstra was afgelopen zondag te gast in Vroege Vogels Radio om te vertellen over de actie .
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.