Vroege Vogels

Petitie: Code rood voor natuur

  •  
27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zweefvlieg_05.jpg

© Gewone pendelzweefvlieg. Fotograaf: percival

Het Duitse insectenonderzoek, dat vorige week naar buiten kwam en alle kranten haalde, is als een bom ingeslagen. Volgens veel natuurorganisaties moet er snel wat gebeuren. Uit het onderzoek blijkt dat in bijna 70 Duitse natuurgebieden het merendeel van de insecten de afgelopen 30 jaar verdwenen. Maar liefst 75% minder. Ecologen van de Radboud Universiteit in Nijmegen verwachten eenzelfde ontwikkeling in de Nederlandse populatie.

Afname van het aantal insecten

Naar aanleiding van de Duitse studie is TV-tuinman Lodewijk Hoekstra is een petitie begonnen: code rood voor de natuur. Doel is om de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen. Veel natuurorganisaties hebben zich de laatste dagen aangesloten bij de oproep van Hoekstra, zoals Natuurmonumenten, de Vlinderstichting, IVN, Vogelbescherming en het WNF. Volgens hen moet het roer om.

Petitie

Met deze petitie willen de organisaties aandacht vragen aan de nieuwe minister van Landbouw, Carola Schouten, voor de massale afname van onze insecten en haar oproepen om over te gaan tot actie. Op 31 oktober zullen de samenwerkende organisaties de petitie aanbieden aan leden van de Tweede Kamer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

janjoost
janjoost8 dec. 2017 - 13:24

this message was Approved by Barak Obama

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.